Franko Tourist`90 Kft

Advent Nagyvárad....


Nagyvárad, Debrecen advent

2019. november 30.

Részvételi díj: 8500 Ft/Fő
Baleset Biztosítás: 390 FT/Fő/nap

Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány és/-vagy útlevél.

Program:

Indulás reggel  6:00 órakor Gyöngyösről a Gyöngyszöv áruház elől. Érkezés Nagyváradra ahol a hat éven át restaurált várhoz buszozunk, melynek katolikus templomában több király talált örök nyugalomra.  A várudvar az egyik nagyváradi karácsonyi helyszín, így már itt felmelegíthetjük magunkat egy finom forralt borral. Utána a Sebes-Körös partjára megyünk, majd gyalogos séta keretében felkeressük a sétálóutcát, a felújított szecessziós palotákat, az Állami Színház és az Ady emlékét őrző Astoria Szálló épületét. A Körös másik partján a Szt. László tér épületeiben gyönyörködhetünk (Szt. László Plébániatemplom, Városháza, Holdas templom, Fekete Sas Palota). A gyönyörű szecessziós épületekkel körülvett Szent László tér (Piata Unirii) karácsonyi fényözönben pompázik. A valóságos karácsonyi ékszerdobozzá alakult főtéren vidám, színes karácsonyi forgatag csábít korizásra, kürtöskalács és puliszka majszolására, de van itt színpad is fellépőkkel, lacikonyha, fajáték árusok, édességpultok, forralt boros üstök. A hidegben pedig jól esik egy stampedli helyi szilvapálinka. Szabadprogram keretében vásárlási lehetőség a Nagyváradi Kaufland bevásárlóközpontban.

Hazafele megállunk Debrecenbe és megcsodáljuk az adventi vásárt és az újdonságnak számító óriáskereket, a város elegáns főterén, ahonnan a felújítási munkák végeztével kitiltották az autóforgalmat, így ma már csak gyalogszerrel vagy villamossal szelhetjük ketté a szökőkutakkal gazdagított, századelőt idéző teret.
Debrecen az ország második legnagyobb városa, a XVI. század óta a magyarországi reformáció fellegvára is. Ezért is válhatott a város jelképévé a Református Nagytemplom. A város szívében, a Kossuth téren látható a legjellegzetesebb magyarországi klasszicista építmény, amely helyén már a 14. században is templom állt.

Hazaérkezés az esti órákban!

Az út min. 35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Köztársaság tér 1-PIAC emelet

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Megosztás