Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Köztársaság tér 1-PIAC emelet

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Facebook

Megosztás

Az ország közepe

  Barangolás az ország közepén

2020. augusztus 15.

 

Részvételi díj: 6 900 Ft/fő

Utazás: autóbusszal

Indulás: 07.00 órakor Gyöngyösről a Gyöngyszöv Áruház elől

 

Folyamatos utazás  Ceglédre.    Cegléd Pest megye déli, dél-keleti felének regionális központja. Kossuth a ceglédi piacon – a mai Kossuth téren - mondta el riadóját. Idegenvezetőnkkel sétálva megtekintjük a Kossuth emlékeket, a Városházát a nagytemplomot. Zeneszeretőknek érdekes lehet a dobmúzeum 

 

Következő úticélunk Pusztavacs, ami akkor vált országos hírűvé, amikor az 1960-as évek végén a térképészek Magyarország földrajzi középpontjaként határozták meg. A pont északi szélesség 47. fok 11. fokpercén, és a keleti hosszúság 19. fok 30. fokpercén található. Kerényi József tervei alapján jelzőtornyot emeltek, ami egy 11 méter magas nyolcszögű gúla, vörösfenyő deszkafedéssel. Tetején aranyszínű félgömbön álló toronycsúcs jelöli a pontot. A napórát Gáti Gábor szobrász készítette. A jeltorony környezete természetvédelmi terület.

 

A Szent Jakab sétány Dabason belül Sáriban található. Része a magyar zarándokútnak, mely Esztergombot Máriagyűddel köti össze. 2014-ben adták át a cölöpjárdát, melynek bejáratánál a névadó Szent Jakab szobra áll. Szent Jakab a zarándokok és az úton levők védőszentje. A cölöpjárda szép részen vezet, megéri a sétát. A kilátó a sétány mellett található, nem túl magas két szintes faépítmény, ahonnan a sétány jó része belátható. 

Megnézzük még a tájházat és a híres Sári Rétesházban is látogatást teszünk. A Rétesházban megismerkedünk a réteskészítés folyamataival és megkóstoljuk a páratlan

ízvilágú sári rétest is. A rétes különlegessége a hagyományos recept alapján előállított, leheletnyi vékonyra nyújtott tésztában és az utánozhatatlanul dús töltelékben rejlik.

A Rétesházban természetesen vásárolhatunk is a finomabbnál-finomabb rétesekből.

A Sári Rétesház hagyományos környezetével eszünkbe juttatja a szülői, nagyszülői házat, így biztosítva a rétes elfogyasztásához kellemes, népies hangulatot.

Rövid kitérőt teszünk és megtekintjük a 10 méter magas Áldó Jézus szobrot.

Végül Tápiószentmártonba utazunk.

A Kincsem Lovaspark lapos síkságából néhány méter magasan kiemelkedő Attila-domb nemcsak az Aranyszarvas miatt vált jelentőssé, de a hiedelmek szerint a dombot keresztülszelő különleges mágneses erőterek és sugárzások révén a hely csodatévő hatással rendelkezik. A világhírű csodakanca, Kincsem kifutója éppen az Attila-dombon volt: többen ezzel magyarázták egyedülálló sikersorozatát. Az ápolt lovasparkban eltöltött idő után megerősödve érkezünk Gyöngyösre.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!