Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Béke tér 1-2.

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Facebook

Megosztás

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina szépségei

2018. október 20-23.

 

Részvételi díj:  60.000 Ft

Utasbiztosítás: 390 FT/fő/nap

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

Befizetési határidő: 2018. szeptember 20.

 

1.nap: indulás Gyöngyösről 05.00-kor. Utazás Mohács, Eszék útvonalon Boszniába. Jajce-be a délutáni órákban érkezünk. A hegyek közt elterülő festői kisváros vizeséséről hires, melyet Csontváry Kosztka Tivadar is megfestett.Vacsora, szállás a közelben.

 

2.nap: reggeli után a kravicai vizeséshez indulunk. Kravica-vízesés: egy tó körül számtalan vízesés zúdul lefelé a sziklákról. A vízhozam és az időjárás függvényében akár fürödni is lehet a meglehetősen friss vízben.

Pocitelj településen mintha megállt volna az idő. Ma is úgy néz ki, mint pár száz évvel ezelőtt. A város a helyi Hollókő: olyan állapotban maradtak fent az épületei, ahogy annak idején megépítették őket...

Vacsora, szállás a közelben.

 

3.nap:Mostar Hercegovina legnagyobb városa, amely Bosznia-Hercegovina déli részén fekszik, egyúttal Hercegovina-Neretva kanton fővárosa is. A polgárháború óta két külön részre osztották fel: az egyik a Neretva nyugati oldalán fekszik és horvát terület, a másik, a keleti oldalon elhelyezkedő település Bosznia része.
A hercegovinai hegyek között festői völgyben található Mostar fejlődését elsősorban a Neretva folyónak köszönheti, a vidék ugyanis sokkal inkább emlékeztet pusztaságra, mintsem virágzó gazdasági és kereskedelmi térségre vagy üdülőövezetre. A folyó ennek ellenére már viszonylag korán az egész régió kereskedelmi központjává tette Mostart.
A város jelképe legszebb és egyben legrégebbi hídja, amelyet az Oszmán Birodalom idején, 1565-ben építettek. Akkoriban szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt a széles folyó két partját híddal összekötni, mégis sikerült, és ezzel a város el is nyerte jelképét.
A város neve elválaszthatatlanul összeforrt a híddal, melynek őreit ekkoriban mostarinak nevezték – ebből alakult ki a város neve.

 Szarajevo a  Balkán legszebb városainak egyike…nyüzsgő és élénken barátságos. A Dinári hegység által körülölelt város történelmileg híres kulturális és vallási sokszínűségéről: iszlám, ortodox, katolikus és zsidó hívők élnek együtt évszázadok óta. Ahogy mondani szokták Európa Jeruzsáleme…A török kori műemlékek állnak itt kontrasztban a monarchia korabeli középületekkel és a modern építészet konstrukcióival, csak sétálj vagy ülj ki egy teraszra és bámészkodj kedvedre.

 

4.nap: A vitatott bosnyák piramisokhoz Visokóba utazunk. A Nap piramis alatt futó alagútrendszer látogatható részének megtekintése.

Következő úti célunk az Európa Isztambuljaként is emlegetett Travnik.

Talán az ország legszebb dzsámijának, a Tarka Dzsámi megismerése.

Haza indulás, Gyöngyösre érkezés a késő esti időben.