Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Köztársaság tér 1-PIAC emelet

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Facebook

Megosztás

Hajtánytúra-Sopron

Egynapos kalandozás Burgenlandban

– és Sopronban

2019. június 2. vasárnap

 

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 9900 Ft/fő

Utasbiztosítás: 390 Ft/fő/nap

Egyéb költség: a hajtány bérleti díja (19 Euro/fő)

Különleges túrára invitálunk Burgenland és a Soproni-hegység legszebb részeinek felfedezésére. Mindezt különleges – emberi erővel meghajtott ’járművekkel’ – hajtányokkal tesszük meg. A 23 km-es útvonal „Kékfrankos országot” (Neckenmarktot) és Közép-Burgenland központját, Oberpullendorfot (Felsőpulyát) köti össze, érintve hangulatos szőlőskerteket, árnyas erdőket, napraforgós mezőket, romantikus falvakat. Az egykori Kőszeg-Sopron vasútvonal nyomvonalán alakították ki a hajtány útvonalát. Levezetésképp Sopronnal búcsúztatjuk a nem szokványos kirándulásunkat.

 

Indulás reggel 5:00 órakor Gyöngyösről a Gyöngyszöv Áruház elől Ausztria irányába. Néhány órás buszozás és egy rövid útközbeni pihenő után már Oberpullendorfba (vagy Neckenmarktba) érkezünk. Némi készülődés után megismerkedünk a sínbiciklikkel (drezinákkal, vagy más néven hajtányokkal), majd a biztonságtechnikai oktatás után már indulunk is a vasútvonalon! A biciklik használatához semmiféle előképzettség nem szükséges. Egy jármű 4 személyes, ketten hajtanak, ketten csak nézelődnek, majd cserélnek, igény szerint. Hajtánytúránk során megállunk egy „sós” és egy „édes” frissítő állomáson, ahol megpihenhetünk és összevárhatjuk/megelőzhetjük egymást.  A kulináris élményekről három állomás is gondoskodik, amely mindenféle finomságokkal várja a vendégeket a kiadós uzsonnáktól kezdve az ínyenceknek kedvező különlegességekig. 

Finom cukrászati termékek és ízletes fagylalt várja a kirándulókat a pályaudvar saját pékségében.

Koradélutánra érkezünk meg a végállomásra, ahol már vár bennünket a buszunk. Ezután még Sopron városában töltjük a délutánt.

 

Egyéb tudnivalók: Érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány kötelező! Eurot érdemes magaddal hozni. Mindenképp hozz készpénzt magaddal! Költőpénznek nagyjából 10-30 euro-t ajánlunk. Felszerelés/Öltözködés: Ami fontos: kishátizsák, amit magaddal hozol a hajtányozásra benne szendvicsek, víz min. 1,5liter (vagy más folyadék).

 

Az út min.35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!