Franko Tourist`90 Kft

Olasz Francia Riviéra

Olasz –Francia riviéra

2020.szeptember 10-17. 8 nap / 7 éj

 

 

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 148 000 Ft/fő 

Előleg: 40 % 2020. 04.15.-ig, Teljes összeg befizetése: 2020.08.10.

Szállás: 2-3 ágyas szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

 

1.nap:  Indulás 01:00 órakor (09.10.-én) Gyöngyösről a Berze Nagy János Gimnázium elől. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap – 7.nap: Pihenés a tengerparton, közben fakultatív kirándulásra van lehetőség.

TENGERPART: keskeny, homokos-kavicsos.

LOANO-RÓL:  Loano a ligur tengerpart nyugati részén, Genova-tól 75 km-re található. Szűk utcácskák, sikátorok és a színes házak igazán egyedi hangulatot varázsolnak e tengerparti városban. Loano-ban is kellemes, pálmákkal övezett sétány húzódik a tengerpart mentén.
Loano-ban, a molótól keletre 2 km hosszan húzódó tengerpartján szabad és fizetős strandok váltakoznak. Ez utóbbiak jól felszereltek: bérelhető napernyők és nyugágyak/ nyugszékek,kabinok, vizisportolási lehetőségek, kávézók és bárak, wc található.

8.nap:  Reggeli után hazaindulás. Gyöngyösre érkezés kb. hajnalban.

 

Fakultatív programok:

 

Monaco-Monte Carlo- Nizza (30 Euro)
Monaco a francia Riviéra ékköve. Nem csak pompás tengerpartja és kaszinói miatt ér meg egy látogatást. Monaco területe öt részre oszlik: Monaco-Ville, La Condamine, Monte Carlo, Fontvieille és Moneghetti. A legismertebb Monte-Carlo a Côte d’Azur gyöngyszeme, a Monaco nagyhercegség világhírű üdülőövezete. Itt áll a világ leghíresebb kaszinója is, a neoklasszicista, kupolás épület a szerencselovagok, a híresek valamint a szépek és gazdagok gyülekezőhelye. Utcái évente egyszer versenypályává alakulnak át, itt rendezik a Forma 1-es Monacói Nagydíj futamát.

Csodálatos sziklás tengerszakaszok mellett érkezünk a Cote d’Azur egyik legjelentősebb városába, Nizzába.  

 

Éze,parfümgyár, Verdon Canyon(40Euro) :

Éze falucskája a legtöbb válogatásban a dobogón szerepel - hiszen nem csak a keskeny utcák és a terméskőből épült, borostyánnal, rózsával befuttatott falak varázsolnak egyedi környezetet - a hegytetőre épült falu természeti környezete is csodálatos. A tenger felé nyitott teraszokról lenyűgöző panorámát élvezhetünk a mélyen alattunk hullámzó, sötétkék Földközi-tenger, észak felé pedig a magas hegyek felé. a Fragonard parfümháznak van a bájos kis Éze városában is egy központja. A látogatók itt ízelítőt kapnak a parfümök és illatszerek gyártásának folyamatából, egy kis betekintést nyerhetünk, hogyan is készülnek ezek a remekművek. Láthatunk egy részletes összefoglalót a világ különböző részeiről hozott, válogatott összetevőkről. Megszagolhatjuk a kis tégelyekben kihelyezett tiszta összetevőket, mint pl.: citrom, fahéj, alma, vanília és még sorolhatnám. A cég parfümökön kívül szappanokat, krémeket, tusfürdőket is gyárt, ezek gyártási folyamatairól is esik pár szó, majd a vendégeket bevezetik abba a terembe, ahol minden terméket meg lehet fogni, nézni és főképpen szagolni, majd pedig megvásárolni.

Folyatatjuk utunkat Provence leglátványosabb természeti képződményéhez, az európai Grand Canyon-ba. Alagutakon és viaduktokon keresztül haladunk a lélegzetelállító Verdon szoros látványos szurdokvölgyében, mely az Alpes-de-Haute-Provence határán található.

 

Genova  ( 20 Euro)
Genova Olaszország 6. legnagyobb városa, közel 600 ezer lakossal. Egyben évszázadok óta Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője. A város Kolumbusz Kristóf, valamint Niccoló Paganini szülőhelye. Egykor virágzó tengeri nagyhatalom volt. A tenger mellett a város mögött elterülő hegyek is meghatározzák Genova látképét.

 

Az út min. 35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Köztársaság tér 1-PIAC emelet

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Megosztás