Franko Tourist`90 Kft

Róma

Róma
2020.szeptember 24-28.
( Autóbuszainkat rendszeresen fertőtlenítjük ózongenerátorral)
Részvételi díj: 79 000 Ft/fő
Szállás: 2x2 ágyas mobilház, ellátás nélkül
Utazás: autóbusszal

Indulás: indulás Markazról 00.30-kor, Gyöngyösről 01.00- kor.
1.nap: Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba, Padovaba, Szent Antal városába. Itt 2 órás gyalogos városnézés során megtekintjük a szoborparkot, amelyet egy csatorna hidakkal, továbbá híres padovai személyiségek szobrai díszítenek, valamint ellátogatunk a Bazilikához. Róma melletti szállásunkra az esti órákban érkezünk.
2. nap: Metróval utazunk Rómába, gyalogos városnézés idegenvezetővel. Capitólium – Róma hét dombjának leginkább tisztelt magaslata. Piazza Venezia – Róma legforgalmasabb tere. Minerva– egy istenség nevét viselő templom. Pantheon– az összes isten számára épített templom. Trevi-kút - Róma egyik legnagyobb és világszinten legismertebb szökőkútja. San Pietro in vincoli-templom - Bilincses Szent Péter-templom, Michelangelo Mózes szobra.Spanyol lépcsők - Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője mind-mind csodálatos, és mindezt látni nagy élményt jelent.
3. nap: A római városnézés folytatása, az antik Róma építészeti remekműveit keressük fel – Colosseum - az ókori amfiteátrum meglátogatásával betekintést nyerhetünk a gladiátorok korába. Forum Romanum – Róma régi központjának romjai láthatók.
4. nap: Rómától nem messze létezik egy idilli hely, mely már a mitikus időkben is Sybillák, vízi nimfák, faunok számára nyújtott menedéket, s így nem véletlen, hogy később császárok, bíborosok és pápák választották kedvenc pihenőhelyükül. Tivoli kellemes éghajlatával, gyógyvizeivel és elbűvölő természeti környezetével igazi kirándulásra csábít. Kevés olyan város van, ami elbüszkélkedhet azzal, hogy két világörökséggel is rendelkezik. Az egyik a 2001 óta világörökségi listán lévő Villa d'Este csodálatos kastélya és az egyedülálló XVI. századi meseszép, több száz szökőkutas parkja.
5. nap: kora reggel hazaindulás, útközben Bolognában kb. 2 órás városnézés. A „Vörös város” vagy, ahogy Bolognát a legtöbbször emlegetik, olaszos hangulatával garantáltan megdobogtatja majd a szívünket. Városnézés a tornyos, árkádos belvárosban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével. Sétánkat a középkori és reneszánsz épületekkel körülölelt főtéren kezdjük, ahol Olaszország egyik legnagyobb bazilikája a San Petronio áll. A Piazza Maggiore mellett találjuk a város másik híres terét, a Piazza Nettuno-t, ahol a gyönyörű Neptun szökőkutat láthatjuk, mely Bologna egyik szimbóluma. Városnézésünk során érintjük a híres egyetem épületét is, de programunkból természetesen nem maradhat ki a Szent István Bazilika épületegyüttese sem, mely a város egyik legkülönlegesebb látnivalója. Hazaérkezés kora hajnali órákban.
Az út min. 35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Köztársaság tér 1-PIAC emelet

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Megosztás