Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Béke tér 1-2.

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Facebook

Megosztás

Sopron,Nagycenk

Nagycenk és Sopron

2018. július 7.

 

Részvételi díj : 7500 Ft/Fő

 

Program:  Indulás reggel 6.00 órakor Gyöngyösről a Gyöngyszöv áruház elől. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.

Első utunk Nagycenkre vezet, melynek  neve összeforrt a Széchenyi-családdal. Nagycenk és környéke a Széchenyi-család birtoka volt. Itt élt gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója, valamint fia, gróf Széchenyi István, "a legnagyobb magyar". Egykori falujuk ma is méltó módon őrzi emléküket.

Széchenyi kastély Magyarország egyik legszebb vidéki kastélya. A park közepén álló főépületben berendezett Széchenyi István Emlékmúzeum a Széchenyi-család életművével ismerteti meg a látogatót. A kastély főbejáratától indul a 3 km hosszú,

Európa egyik legszebb hársfasora, a magyar növénykultúra világcsodája.  A kettős hársfasort 1754-ben telepítette Széchenyi Antal és felesége, Barkóczy Zsuzsanna. Belépőjegy a Széchenyi István Emlékmúzeumba; 700 Ft/Fő

Széchenyi Mauzóleum  A községi temető közepén áll. A kriptában nyugszik Széchenyi István és 47 Széchényi leszármazott (a grófi családból)

Szabadtéri Kisvasút KiállításAz űrlap tetejeAz űrlap alja pöfögő gőzmozdonyai és a vasúti kocsik nosztalgiautazásra és kávézásra csábítanak. Belépőjegyek a Széchényi-mauzóleumba; 400 Ft/Fő

Következő látnivaló Sopron nevezetessége. A Tűztorony melynek őrei fontos feladatot láttak el: figyelték a vidéket, jelezték, ha valahol tűz ütött ki, éjjel lámpással, nappal színes zászlókkal. Azt is jelezték, ha idegen katonák, vagy idegen bort szállító szekerek közeledtek a város felé. A muzsikáláshoz is érteniük kellett, mert a városi tanáccsal kötött szerződésük szerint esküvőkön, temetéseken vagy városi mulatságokban ők szolgáltatták a zenét. Trombitaszóval figyelmeztették a soproniakat az idő múlására, amelyet negyedóránként jeleztek a körerkélyről.
A torony a hűség jelképe is: az 1921. december 14-i népszavazáson Sopron és nyolc község a Magyarországhoz való tartozás mellett döntött. Ennek emlékére készült 1928-ban a barokkos kapukeret Hikisch Rezső tervei alapján. A felette elhelyezett szoborcsoport – Hungária maga köré gyűjti a város hűséges lakóit – Kisfaludi Stróbl Zsigmond alkotása.

A Fertőrákosi Kőfejtőben működő Témapark a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit bemutató kiállítás. A kőfejtő belső területe (barlang) egy többfunkciós, az ember és a természet formálta barlangszerű tér, amely egy nem szokványos kiállító- és játszóhelyet rejt, amely nyaranta a Barlangszínház előadásainak ad otthont. Fertőrákosi kőfejtő-témapark belépőárak: 1000 ft/Fő Hazaérkezés az esti órákban.

 

Az út min. 35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!