Kapcsolat

Üzemeltető: 
Franko Tourist '90 Kft.

Székhely: 
3232 Mátrafüred,
Pálosvörösmarti út 19.

Iroda: 
3200 Gyönyös, Béke tér 1-2.

Telefon: +36/37-311-339

Adószám: 
11164982-2-10 

Mobil: 
+3620 947-0568
+3620 269-1914
+3630 618-0321

E-mail:
frankotourist90@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő, szerda, péntek
      8:00 -16:00

Facebook

Megosztás

Zempléni kastélyok

Zempléni kastélyok, emlékparkok

2018. szeptember 15.

 

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj:  8 500 Ft/Fő  

Belépődíjak: Rákóczi vár: Felnőtt: 600 Ft, Diák/nyugdíjas: 300 Ft; Pácin várkastély: Felnőtt: 600 Ft,Diák és nyugdíjas: 300 Ft

 

Indulás reggel 6 órakor Gyöngyösről a Gyöngyszöv áruház elől. Utazás rövid megállókkal Sárospatakra, rövid városnézés. Tovább utazás Szerencsre.

Szerencsi Vár: A Hegyalja kapujának számító Szerencs városának központjában áll a hangulatos parkkal övezett késő reneszánsz stílusú impozáns Rákóczi-vár. A hangulatos, tavakkal és hidakkal ékesített park közepén található várban jelenleg a Zempléni Múzeum gyűjteménye található. A múzeum a belső vár keleti szárnyának első szintjén található, bejáratához szépen helyreállított reneszánsz kőlépcső vezet. A kiállítások közül a legérdekesebb a tekintélyes képeslap-gyűjtemény, ezen kívül még a Rákóczi Zsigmond és kora c. állandó kiállítás is látható, ill. egy ex-libris gyűjtemény.

Pácin Várkastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú reneszánsz stílusú kastélymúzeum, amit nagy területű (20 hektár) erdős park (Bárókert) vesz körül.

Az épület egy egyszerűbb kivitelű földszintre és egy gazdagon díszített emeletre tagolódott: az úr és családja az emeleten lakott, kiszolgálásuk a földszinti helyiségekből történt. Az emeleti ajtókat, ablakokat díszes reneszánsz kőkeretek övezik, a szobák dongaboltozatosak vagy gerendamennyezetesek, s gazdagon díszített kőkandalló és három cserépkályha biztosította a téli hónapokban a meleget.

Karos A Bodrogközben felépült régészeti park egy honfoglalás kori település és egy teljesen feltárt X. századi magyar temető rekonstrukciója.
A természetes környezetben - 15 hektáron - álló falu az első régészeti park, ahol a látogató megismerheti, hogyan éltek (élhettek) eleink a IX-X. században.

A jurta sátrakat és az épített házakat egykori lakóik életkörülményeinek megfelelően rendeztük be. A veremházban a földműves, a földbe épített faházban a nyerges, a kőalapú faházban a kovács, a paticsházban a fazekas műhelye működik. A jurtákban a nemezes, a bőrös, az íjkészítő, a textilszövő és az ötvös dolgozik.

Tokaj az egyik legbájosabb, legszebb természeti adottságú, nagy történelmi múlttal rendelkező kis város Északkelet- Magyarországon. Báját, romantikáját, idegenforgalmát csak öregbíti a patinás környezet, a múltról mesélő házak, az évszázados borpincék, a város közepén egybeömlő Tisza és Bodrog folyók, a karcsú hidak. 

 

Az út min. 35 fő jelentkezése esetén indul! A programváltozás jogát fenntartjuk!